Son Güncelleme: 19 Ekim 2017 - 17:51

Dv2019 Green Card Katılım Şartları Nelerdir?

BU SENE GREEN CARD KURALLARI DEĞİŞTİ Mİ?

  1. Kural: DV programına katılım için başvuruya uygun ülkelerden birinde doğmuş olmanız gerekir. Türkiye doğumlular DV2019 Green Card Programına başvuru yapabilir:

Başvuruya uygun bir ülkede doğmadıysanız vizeye uygun olabilmeniz için iki yol daha vardır:

a- Eşiniz uygun olan ülkelerin birinde doğduysa eşinizin doğum yerine göre değerlendirilmeyi talep edebilirsiniz. Ancak bu durum, her iki eşin de adlarının ilk başvuru esnasında belirtilmiş olması ve aynı zamanda vizelerini aldıktan sonra yine aynı anda ABD’ye giriş yapmaları şartı ile geçerlidir.

b- Kuraya katılmaya uygun olmayan ülkelerden birinde doğduysanız fakat anne veya babanız o ülkede doğmamışsa veya doğduğunuz sırada o ülkede yasal olarak yerleşik değillerdiyse, anne veya babanızın doğum yerine göre değerlendirilmeyi talep edebilirsiniz. Ancak anne veya babanızın doğum yeri olan ülkenin DV 2019 Green Card programına katılmaya uygun ülkeler arasında olması gerekmektedir.

  1. Kural: Her başvuru sahibi DV programının gerekliliği olan eğitim ve/veya meslek koşullarını aşağıdaki şekilde yerine getirmelidir:

a- En az lise veya dengi bir eğitim görmüş olmak, ki bu koşul 12 yıllık resmi ilk, orta ve lise eğitiminin başarılı bir şekilde tamamlanmış olmasını gerektirir.

EĞER LİSE MEZUNU DEĞİLSENİZ…

b- Son 5 (beş) yıl içinde belirli bir eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren bir işte en az 2 (iki) yıllık bir iş deneyimine sahip olmak.

Eğer bu iki koşula birden uygun değilseniz Green Card başvurusu yapmayınız. Kazanmış olsanız bile kabul edilmeyeceksiniz. Belki de şartlara uygun gitmek isteyen bir kişinin hakkına mani olmamış olursunuz.

DV2019 GREEN CARD BAŞVURUSU NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR

DV-2019 Green Card başvurusu yapacak olan kişilerin başvurularını 18 Ekim 2017, Çarşamba günü öğlen 12:00 ile 22 Kasım 2017, Çarşamba günü öğlen 12:00 arasında yapmaları gerekmektedir. Saat farklarını dikkate almak bu noktada çok önemli.

Çeşitli ülkelerden çok fazla başvuru yapıldığı için yoğunluk yaşanmaması mümkün değil. Web sitesinde oluşabilecek gecikmeler nedeniyle başvuru yapmak için son haftanın beklenmemesi konusunda yetkililer özellikle katılımcıları uyarıyor.

Geç yapılan başvurular ya da kağıt üzerinden yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Green Card Başvurusu her sene bir kişi için sadece bir kez yapılmaktadır. Çift başvuru yapanlar Göçmenlik Bürosunun, kayıtları tespit etmek için kullandığı yüksek teknoloji ile tespit edilerek diskalifiye edileceklerdir.

Yetkililer, Green Card DV-2019 Programı başvurularını vize danışmanlarının, vize aracılarının ya da onlar adına başvuru yapmak isteyen diğer kişilerin yardımları OLMADAN kendilerinin yapmalarını önemle tavsiye ediyor.

Bununla birlikte eğer bir aracıdan yardım alınacaksa, başvurunun yapıldığı sırada kişi mutlaka orada bulunmalı, soruların cevabının doğru olduğunu teyit etmeli ve başvuru tamamlanınca gelen onay sayfasını ve kişiye özel onay/konfirmasyon numarasıda mutlaka alınmalı. Elektronik konfirmasyon numarası daha sonra Dvlottery web sitesinden kurayı kazanıp kazanmadığınızı öğrenmeniz için gereklidir. Bu numara olmadan başvurunuzun durumunu öğrenebileceğiniz sisteme erişiminiz olmayacaktır. Bahsedilen bu aracılar veya danışmanlar, daha sonra yasal olmayan bir şekilde sizden para talep etmek amacıyla konfirmasyon numaranızı kendilerinde saklamak isteyebilirler.

Bu bilgileri saklamayı öneren kişilere karşı dikkatli olunuz. Ayrıca elektronik başvuru formunda vermiş olduğunuz e-posta hesabına da erişiminizin olması da önemli bir başka konudur.

Green Card Başvurunuzu tamamladıktan sonra ekranda adınızın ve konfirmasyon numaranızın yeraldığı bir onay sayfası göreceksiniz. Lütfen bu sayfanın çıktısını alınız. 1 Mayıs 2018 tarihinden itibaren www.dvlottery.state.gov web sitesindeki “Entrant Status Check” (Başvuru Durumu Kontrol) linkinden kişisel bilgilerinizi ve konfirmasyon numaranızı girerek başvurunuzun durumunu kontrol edebileceksiniz.

DV-2019 kurasını kazanıp kazanmadığınızı ve göçmen vize görüşme tarihinizi sadece bu web sitesinden öğrenebilirsiniz. A.B.D. Hükümeti kişilere direkt bilgilendirme yapmayacaktır. Bu link başvurunuza nasıl devam edebileceğinize dair bilgi alabileceğiniz tek yerdir.

Green Card başvurunuzu tamamlamak için aşağıdaki bilgileri vermeniz gerekmektedir:

  1. İSİM – Soyisim, ilk isim, orta isim. Adınız pasaportunuzda geçtiği şekliyle yazılmalıdır.
  2. CİNSİYET – erkek veya kadın
  3. DOĞUM TARİHİ – gün, ay, yıl
  4. DOĞDUĞUNUZ ŞEHİR.
  5. DOĞDUĞUNUZ ÜLKE – Doğum yerinizin şu anda bağlı olduğu ülkeyi yazınız.
  6. GREENCARD PROGRAMINA KATILIM İÇİN UYGUN OLDUĞUNUZ ÜLKE – Greencard çekilişine katılım uygun olan ülkelerden birinde doğmuş olmasısınız.
  7. KATILIMCI FOTOĞRAF(LAR)I – Kendinizin ve eğer varsa eşiniz ve tüm çocuklarınızın son altı ay içinde çekilmiş fotoğraflarını eklediğinizden emin olunuz. İstenilen fotoğraf özellikleri ilgili teknik açıklamalara bakınız. Halen Amerikan vatandaşı ya da Yeşil Kart sahibi olan eş ve çocuklarınızın fotoğraflarını eklemenize gerek yoktur; ancak eklemeniz herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.

Geçen yıl yapılan programda (DV-2018) kullanılan fotoğrafın aynısını bu seneki başvuruda kullanmak başvurunun geçersiz sayılmasına sebep olacaktır.

  1. POSTA ADRESİ – Postayı alacak kişinin adı ve Açık adresi.
  2. ŞU ANDA YAŞADIĞINIZ ÜLKE
  3. TELEFON NUMARASI – (Tercihe bağlı)
  4. E-POSTA ADRESİ – Doğrudan erişiminiz olan ve gelecek sene Mayıs ayında kazananların açıklanmasından sonra da erişiminizin olacağı bir e-posta adresi veriniz.
  5. BUGÜN İTİBARİYLE TAMAMLAMIŞ OLDUĞUNUZ EN SON EĞİTİM SEVİYESİ – Sadece ilkokul, Lise terk, Lise mezunu, Meslek Lisesi mezunu, Üniversite terk veya devam, Üniversite mezunu, Yüksek lisans terk, Yüksek lisans diploması, Doktora terk, Doktora diploması.
  6. BUGÜN İTİBARİYLE MEDENİ HAL – Bekar, evli ve eşi Amerikan Vatandaşı veya Yeşil Kart sahibi olmayan, evli ve eşi Amerikan Vatandaşı veya Yeşil Kart sahibi olan, boşanmış, dul ya da yasal olarak ayrı yaşayan olmak üzere başvuru yapılabilir. Nişanlı veya sevgili olanlar birlikte başvuru yapamaz. Eğer evliyseniz, mutlaka Eşinizin bilgilerini ve fotoğrafını başvurunuza ekleyin.
  7. ÇOCUKLARIN SAYISI – Sizinle birlikte ikamet etmiyor veya DV programı ile göçmenlik hakkı almak istemiyor olsalar bile 21 yaşından küçük ve evli olmayan tüm çocuklarınızı formunuza eklemeniz gerekmektedir. Her çocuğunuz için fotoğraf da göndermelisiniz. Öz çocuklarınız ve üvey çocuklarınız(sizinle yaşamıyor olsalar bile) 21 yaşında gün almamışsa Green card başvuru formuna yazılmalıdır.

HANGİ ÜLKEDE DOĞANLAR KATILABİLİR?

Coğrafi bölgelerine göre DV-2019 kura programına katılmaya uygun ülkeler aşağıda listelenmiştir.

AVRUPA

Türkiye, Arnavutluk, Fransa, Kosova, Portekiz, Avusturya, Hırvatistan, Letonya, Romanya, Azerbaycan, Hollanda, Litvanya, San Marino, Belçika, İrlanda, Lüksemburg, Sırbistan, Bosna Hersek, İspanya, Macaristan, Slovakya, Bulgaristan, İsveç, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Makedonya, Tacikistan, Danimarka, İtalya, Malta, İzlanda, Moldovya, Türkmenistan, Ermenistan, Karadağ, Monako, Ukrayna, Estonya, Kazakistan, Norveç, Vatikan Şehri, Finlandiya, Kıbrıs, Özbekistan, Yunanistan

ASYA

Afganistan, Hong Kong, Kuzey Kore, Sri Lanka, Bahreyn, Irak, Laos, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Lübnan, Suriye, Bruney, İsrail, Maldivler, Tayland, Burma, Japonya, Malezya, Tayvan, Butan, Mongolya, Umman, Doğu Timor, Katar, Nepal, Ürdün, Endonezya, Kuveyt, Singapur, Yemen

AFRİKA

Angola, Gine – Bissau, Namibya, Benin, Güney Afrika, Nijer, Botsvana, Güney Sudan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Burkina Faso, Kamerun, Ruvanda, Burundi, Kenya, Sao Tome ve Prinçipe, Cabo Verde, Komoros, Senegal, Çad, Kongo, Seyşeller, Cezayir, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Siyerra Lion, Dijiboti Lesoto, Somali, Ekvator Ginesi, Liberya, Sudan, Eritre, Libya, Svaziland, Etiyopya, Madagaskar, Tanzanya, Fas, Malavi, Togo, Fildişi Sahili, Mali, Tunus, Gabon, Mısır

Link : https://ec.usembassy.gov/new-entry-period-diversity-visa-program-dv-2019/

green card, Green Card 2019, Green Card başvurusu, Green Card başvurusu nasıl yapılır, Green Card için gereken şartlar,

Bu haberi okuyanlar bunlara da göz attı...

HENÜZ YORUM YOK

CEVAP VER