2017 Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

Son Güncelleme: 12 Nisan 2017 - 15:51

Amerika Birleşik Devletleri’ne turist olarak geçici olarak ziyaret etmek isteyenlerin yapması gereken ilk iş Amerika vizesi almaktır.

ABD’de vizeler şu çeşitlere ayrılmaktadır:

  • (A, G, NATO) Diplomatik ve resmi vizeler,
  • (B) İş, turizm, tıbbi tedavi,
  • (C) ABD’den transit geçiş,
  • (D) Mürettebat vizesi,
  • (E1, E2) Tüccar, yatırımcı vizesi,
  • (F, M) Eğitim vizeleri,
  • (J) Değişim programı,
  • (H, L, O, P, Q, R) Geçici işçi, çalışma ve staj,
  • (I) Basın mensubu ve gazeteciler.

Detaylarını anlatacağımız vize türü B iş, turizm ve tıbbi tedavi amaçlı kullanılabilecek vize türüdür. ABD turistik vizesi bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Amerika vizesi başvurusu

Turist vizesi şu ziyaret amaçlarında edinilebilmektedir:

  • Turistik geziler,
  • Tatil,
  • Arkadaşlarla ya da ailecek turistik gezi ya da tatil,
  • Sağlık turizmi,
  • Sosyal organizasyonlar tarafından oluşturulan sosyal aktivitelere katılım,
  • Müzik, spor gibi aktivitelerden katılım için ücret ödenmemesi şartıyla katılım,
  • Kredili ders kapsamında sayılmayan kısa süreli eğitime katılma.

Amerika Vizesi’ne Nasıl Başvurulur?

https://ceac.state.gov/GenNIV/Default.aspx adresinden öncelikle DS-160 Vize Formu’nun doldurulması gerekmektedir. Adreste Türkiye seçildiği takdirde başvuru formundaki bilgilerin üzerinde fare ile birkaç saniye bekleterek Türkçe karşılığını görmeniz mümkündür.  

Bu formda dikkat edilen en önemli noktalar sigorta ve ABD’de kalacak yer bilgisidir. Sigorta ücretini karşılamanız ve ABD’de kalacağınız yer bilgilerini belirtmeniz önemlidir.

Başvuru formunu tamamladıktan sonra, çıktısını almayı unutmayınız.

Amerika Vizesi’ne Başvuru Ücreti

DS-160 Vize Formu’nu doldurduktan sonra 160 dolarlık vize başvuru ücretini internet üzerinden yatırmanız gerekmektedir. 

Amerika Vizesi’ne Randevu

DS-160 Vize Formu’nun doldurulması ve 160 dolarlık vize ücretinin yatırılmasından sonra internet üzerinden https://ais.usvisa-info.com adresinden vize için randevu alınması gerekmektedir. 

Randevuya Giderken Hangi Belgeleri Almalıyım?

  • Güncel, yakın zamanlarda çekilmiş bir adet fotoğraf,
  • DS-160 Vize Başvuru Formu,
  • 160 dolarlık vize ücretinin yapıldığına dair dekont,
  • Ek olarak şirket antetli kağıdına maaş dökümü ya da E-devletten alınacak maaş bordrosu, banka hesap cüzdanı, tapu, ruhsat gibi belgeler de eklenilebilir.

Mülakat nasıl yapılıyor? Neler soruluyor.

Mülakatta sizin ABD’ye ziyaret amacınıza yönelik sorular soruluyor ve dürüst, abartısız cevaplar vermeniz dışında birşey beklenmiyor. Mülakat İngilizce dilinde olmakla birlikte, Türkçe cevaplandırma hakkınız da var ancak İngilizce cevaplandıranlar bir adım öndedir. Sorulabilecek sorular şu şekildedir:

  • ABD”yi neden ziyaret ediyorsunuz?
  • ABD’de nerede kalacaksınız?
  • ABD’de ne kadar süre kalmayı planlıyorsunuz?
  • ABD’de hangi şehirleri/eyaletleri ziyaret edeceksiniz?
  • ABD’de bir tanıdığınız ya da akrabanız var mı?

HENÜZ YORUM YOK

CEVAP VER