Almanya vizesi başvurusu

Aerial view of Cologne, Germany

Almanya vizesi bilgileri için makalemizi okuyunuz.

ALMANYA VİZESİ BAŞVURUSU ÖNCESİ BİLİNMESİ GEREKENLER

Almanya Schengen vize grubuna dahil bir Schengen ülkesidir. Almanya’ya seyahat edecek Türk vatandaşları vize almak zorundadır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Almanya vizesi

Almanya’ya seyahat edecek olan Türk vatandaşlarının minimum 30.000 euroluk seyahat sağlık sigortası yaptırmaları zorunludur. (internetten kolaylıkla yaptırılabilir)

Türkiye’den vize almanız Almanya’ya girebileceğiniz anlamına gelmez. Giriş yapacağınız gümrük kapısında ki görevli memur son kararı verecek kişidir.

ALMANYA VİZESİ NASIL ALINIR?

Eğer Almanya ülkesini kısa süreli ziyarette bulunmak istiyor iseniz Almanya vizesi başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Başvurunuzu önceden randevu alarak bölgenize bakmakla yükümlü olan konsolosluğa  http://idata.com.tr/tr/ aracılığı ile yapabilirsiniz. Son derece basit bir anlatım üzerine kurulan İDATA internet sitesini dikkatli olarak takip ederseniz Almanya vizesi başvurunuzu kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Konsolosluk üzerinden Almanya vizesi başvuru yapmak isteyen bireyler randevu ve gerekli evrakların hazırlanması konusunda http://idata.com.tr/tr/  den destek alabilirler.(ücretli) Başvurunuz da bir gecikme olmaması için tatil öncesinde ki aşırı yoğunlukları da dikkate alarak minimum 20-25 gün öncesinden başvurmanız uygun olacaktır.

Başvurunuzdan önce mutlaka gerekli evrakları eksiksiz olarak ve dürüstçe hazırlayın. Beyan ettiğiniz bilgilerin başka kanallardan doğrulandığını aklınızdan çıkarmayın. Vize başvurusu için beyan değil bu beyanın doğruluğu önemlidir. Randevu saatinde sizden istenen belgeler ile birlikte hazır bulunun. Başvurunuz tamamlandıktan sonra sabırlı olun başvurunuzun sonuçlanması zaman alabilir. Alman Konsolosluğu ve aracı firma İDATA elinden geldiğince çabuk tamamlanması için çalışacaktır.

 İDATA VIP HİZMET

Almanya vize başvuruları sırasında daha konforlu bir ortam ve ayrıcalıklı bir hizmeti tercih eden başvuru sahipleri İDATA ofislerinde VIP hizmetinden faydalanabilirler.

Özel hazırlanmış ofiste başvuru süreciniz en hızlı şekilde yürütülür.

iDATA ofislerinde VIP başvuru sahiplerine sunulan ek hizmetler;

  • Fotokopi ve fax işlemleri (Ücretsiz),
  • SMS ile bilgilendirme ve başvuru takip hizmetleri (Ücretsiz),
  • Başvuru formu doldurma (Ücretli),
  • Biometrik fotoğraf çekimi (Ücretli),
  • Kargo ile pasaport teslimatı (Ücretli).

Notlar:

  • Harbiye VIP ofisinde Biometrik fotoğraf çekim hizmeti verilmemektedir.

 ALMANYA VIP

Almanya vize başvuruları için başvuru sahipleri tüm iDATA ofislerinde VIP hizmetimizden faydalanabilirler.

Almanya vizesi

Başvurunuzu yapabilmek için lütfen online randevu sistemi üzerinden randevu oluşturunuz.

Başvuru için gerekli evraklara buradan ulaşabilirsiniz.

Almanya VIP hizmetimize, 75 € iDATA VIP Hizmet bedeli, 60 € Vize bedeli + 26,30 € iDATA Koordinasyon bedeli karşılığında sahip olabilirsiniz.

Vize bedeli için, yalnızca TL ya da Euro olarak nakit ödeme kabul edilmektedir. iDATA VIP ve Koordinasyon hizmet bedelini ise, günlük Euro kuru üzerinden sadece TL olarak nakit veya Kredi Kartı ile ödeyebilirsiniz.

ALMANYA VİZESİNE BAŞVURMAK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Vize için gerekli evraklar vize rejimine bağlı olarak değişebilmektedir. Biz listemizi değişiklik bize ulaştıkça güncelliyoruz ancak http://idata.com.tr/tr sitesinden alacağınız evrak listesi en son ve güncel olanıdır.

Almanya’dan vize almak isteyen vatandaşlarımızın meslek gruplarına göre talep edilen evraklar genel olarak aşağıdaki gibidir.

İşveren

  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Almanya konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Vergi Levhasının Fotokopisi
  • İmza Sirküleri Fotokopisi
  • Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  • Hesap Cüzdan Fotokopisi
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
  • Kredi Kartları Fotokopisi
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Almanya daki Firmadan Davetiye ( Almanya dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Almanya konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
  • Biometrik Resim
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız , eski pasaportlarınızda schengen vizesi olabilir.)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Bordrolu Çalışan

  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Almanya konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
  • Son üç aylık bordro fotokopisi
  • Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Almanya daki Firmadan Davetiye ( Almanya dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Almanya konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir. )
  • 2 Biometrik Resim
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Ev Hanımı (çalışmayan eş erkek ise de bu evraklar hazırlanacak)

  • Almanya konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  • 2 biometrik Resim
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Eşinin geçerli ya da eski Almanya vizesi varsa fotokopileri

 Öğrenci

  • Almanya Konsolosluğu vize departmanına hitaben dilekçe
  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Almanya ya seyahat edebilmesi için muvafakat name
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
  • 2 Biometrik Resim
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Anne veya Babanın geçerli yada eski Almanya vize si varsa fotokopileri

 Emekli

  • Almanya Konsolosluğu vize departmanına hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi
  • 2 Biometrik Resim ( Biometrik standartlarda arka fonu beyaz yeni çekilmiş ve kesinlikle rütuşlanmamış)
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Vize Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Bu haberi okuyanlar bunlara da göz attı...

Facebook Yorumları

HENÜZ YORUM YOK

CEVAP VER